Ett 15-tal medlemmar samlades i den grå februarikvällen för att få lite ljus och inspiration av ”Mat och vin i kombination” av vår medlem Anette Rosvall.
På Anettes härliga vis underhölls vi med fakta om olika viner och smaker och anekdoter från vingårdar runt om i Europa. Allt är en fråga om balans och vi diskuterade hur kryddiga maträtter kan balanseras av viner med lite högre syra och att mat med vietnamesisk och thailändsk kryddning med fördel kompletteras med viner av Rieslingtyp. Desserter kräver ett vin som inte är lika sött som desserten själv – gärna ett Eiswein – som vi har flera leverantörer av i Sverige.
Frågorna från publiken var många och klubben kunde berätta av vi kommer att ha provsmakning av just svenska viner den 22 mars!
Vinsäsongen 2017 har varit ganska dålig i Europa, med ett undantag – Portugal – som haft en fin säsong.
En riktigt trevlig kväll!
I baren serverade Inga och Olle spenatsoppa-
Kerstin – upplyst klubbmästare för kvällen
Nedan några bilder från kvällen