Igår var det potatismiddag. Restaurangen var full till sista plats och gästerna förväntansfulla. Det blev en fantastiskt god 3-rätters potatismiddag: I förrätten hade vi Amadinepotatis med klassiska smaker. Varmrätten med lamm serverades med potatissabayon och King Edward VII:s ”smutsiga potatis. Till efterrätt serverades Potatisbakelse med limemarinerade jordgubbar, hallon och bärcoulissås. Förväntan var inte förgäves, allt smakade underbart.
Tillagade maten gjorde Lena Wollin, Åsa Ekman, Terttu Koivisto och Britt Runsten. Tomas Richter och Tommie Åkerström hjälpte till med de förberedande sysslorna. Serverade gjorde Gunilla Odensjö Larsson, Sonja Ottosson och Inga. I baren serverade Kerstin och Anders bl a viner som var specialinköpta till potatismiddagen.
Lena inledde med att berätta om att recepten för middagen kommer från Allt om Mat 1998. 1998 utropades till potatisens år och genomfördes i samarbete med Nordens Ljus och Allt om Mat. Året firades med en hel serie potatismenyer komponerade av svenska toppkockar och menyer skapade av framstående konstnärer.
Den fina menybladet hade ”tillverkats” av vår konstnär John Eyre, medlem i Gallerigruppen.
Nedan några bilder från middagen – tagna av Inga
Recept på potatismiddagen – sammanställt av Åsa Ekman.
Öppna Pdf-filen och läs recepten